5 Aralık 2011 Pazartesi

TRAKYA USULÜ KAPAMA

TRAKYA USULÜ KAPAMA


Malzemeler: 

  • ½ kilo kuzu eti 
  • 2 sb pirinç 
  • 1 orta boy soğan 
  • 2 sb et suyu 
  • 2 sb kaynamış su 
  • Nane 
 Hazırlanışı:

     Alınan kuzu eti güzelce yıkanıp,etler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Diğer tarafta da pirinçler ayıklanıp ılık suda yıkanır. Yemeklik doğranan soğan tavada kavrulur. İçine pirinçler ilave edilerek bir süre daha kavrulma işlemi devam eder. Ocaktan alınan pirinç-soğan karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökülür. Haşlanmış kuzu etleri pirinçlerin üzerine dizilip, 2 bardak etsuyu- 2 bardak normal kaynamış su üzerine eklenir. Süsleme olarak nane serpilip fırında pirinçler suyu çekene kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz