4 Şubat 2016 Perşembe

TRAKYA USULÜ KÖR PİDE

TRAKYA USULU KÖR PİDE
(Otlu Mısır Unlu Pide)

Malzemeler:

  • 2 Orta Boy Pırasa
  • 2 Demet Isırgan
  • 2 Tahta Kaşığı Sıvıyağ
  • 2 Su Bardağı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Su Bardağı Su ve Yoğurt Karışımı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ(Yada Zeytinyağ)



Yapılışı:

      Öncelikle Pırasa ve Isırgan küçük küçük doğranır. Tavaya 2 tahta kaşığı sıvı yağ eklenip ısıtılır. Isınan yağa önce pırasa eklenir. Pırasalar yumuşadıktan sonra sıra ısırgana geldi. Isırgan ve pırasalar iyice sotelenir. Soteleme sırasında 2 kaşık kadar su ilave edilirse daha yumuşak bir kıvam elde edilir. Tavanın altı kapatıldıktan sonra, bir miktar soğuması beklenir.

      Diğer yandan  tuz, ayran ve yağ iyice birbirine karıştırılır. Diğer yandan un, mısır unu ve karbonat da iyice karıştırılır. Kullanılacak tepsi önce yağlanır, sonra bir miktar un karışımından tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpilir. unun üzerine de ayran ve yağ karışımından serpilir. Bu işleme kat kat devam edilip bir avuç kadar kenara ayrılır. Un katmanlarının üzerine, sotelenmiş ot karışımı düzgünce yayılır. Son olarak da ot karışımının üstüne un karışımı ve miktar su serpiştirilir.

       Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarınca çıkarılıp (30 dakika kadar), dinlendirildikten sonra dilimlenip servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz