TATLI LOR VE İRMİKLİ TATLI
(MIGLIACCIO)
**İtalya'da geleneksel olarak yerel karnavallarda yapılan bir tatlı .. İtalyan tariflerinde ricotta ile yapılmakta.. Ben biraz bizim tadımıza uygun hale getirdim. Bizlere biraz farklı gelebilir fakat az un ilavesi ve neredeyse yok denecek kadar az yağ ile hoş ve hafif bir tatlı oldu..
Malzemeler:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağından Biraz az İrmik
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 2 Yumurta
- 300 gr Tatlı Lor
- 1+1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Portakalın Kabuğu
- 1/2 Portakal Suyu
- 1/2 Şişe Vanilya Aroması
- 2 Yemek Kaşığı Un
- Bir tutam tuz
- Pudra Şekeri
Yapılışı:
Küçük bir tencerede süt ve bir tutam tuz ısıtılır. Isınan sütün içine irmik eklenir ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra soğuması için biraz bekletilir.
Diğer yandan taze lor ve pudra şekeri güzelce karıştırılır. İçine portakalın kabuğu rendenin ince tarafı ile rendelenip eklenir. Kalan portakalın yarısının suyu da karışıma eklenir.
Soğumuş olan İrmikli karışıma 2 oda sıcaklığında yumurta eklenerek güzelce karıştırılır. Sıra taze lorlu karışım ile birleştirmeye geldi. 2 karışım iyice karıştırılır. Bu karışımın içine sıra ile vanilya aroması ve un elenerek eklenir.
Cam fırın kabı kullandım ben, ama çapı daha küçük bir tepsi tercih ederseniz daha kalın bir tatlı elde edersiniz. Fırın kabımı margarin ile yağladım ve tüm karışımı ekledim. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat yada altı üstü portakal sarısı renk alana kadar pişirmeye devam edin. İşlem bittikten sonra fırından alıp, soğumaya bırakın. Servis ederken pudra şekeri ile süsleyin..

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder