- 1-2 adet yufka
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 adet domates
- Baharatlar
- Yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğan yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Üzerine kıyma ilave edilerek kıyma ile kavrulmaya devam edilir. Küçük olarak doğranmış domates bu karışıma ilave edilir. Domates suyunu çekene kadar kavrulma işlemi sürdürülür. Ocaktan alınan karışıma istenilen miktardaki baharatlar eklenir. Yufkalar ikiye bölünerek yarım daire şeklinde olan yufkanın düz kısmına karışımdan bir çizgi şeklinde dökülür. Yufka daha sonra sarılır. Hazırlanan yufkalar bir tülbentin içinde iple sarılır ve kaynayan suda en fazla 5 dakika kaynatılır. Kaynayan sudan alınıp tülbentten çıkarılan yufkalar 1 parmak genişliğinde kesilir. Tabakta servis olarak dizilip, sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder