11 Aralık 2011 Pazar

FIRINDA BAŞAMEL SOSLU GARNİTÜRLÜ TAVUK

FIRINDA BAŞAMEL SOSLU GARNİTÜRLÜ TAVUK


Malzemeler: 
  • 1 su bardağı Bezelye 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet patates 
  • 200 gr Kaşar peyniri 
  • 2 parça Tavuk göğsü 
  • 2-3 yemek kaşığı Un 
  • 1,5-2 bardak Süt 
  • 3-4 yemek kaşığı Sıvı Yağ 
  • 0,5 çay bardağı Tavuk suyu yada su 

Hazırlanışı: 

     Patates ve havuçlar küçük küçük doğranır. Bezelye,havuç ve patates az tuzlu suda haşlanır. Bir başka tencerede de tavuk göğsü haşlamaya bırakılır.

Başamel Sos Yapımı 
      Yağ küçük bir tencereye konur ve ısıtılmaya başlanır. Un eklenir ve hafif kızarana kadar kavrulur. Çırpıcı ile karıştırılırken süt ilave edilir. Ve topaklanma yapmaması için çırpılmaya devam edilir. Ocaktan alındıktan sonra tavuk suyu ilave edilerek son kez karıştırılır. Fazla sıvılaşmaması gerektiğini unutmayı macunumsu bir kıvamı olmalı. Tuz ve karabiber arzuya göre ilave edilir. 


      Haşlanan tavuk soğuduktan sonra küçük küçük tiftilir. Tavuk, garnitürler ve başamel sos karıştırılır. Az miktar sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye tüm karışım dökülür. Rendelenen kaşar peyniri de karışımın tüm yüzeyini kapatacak şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz