- 1 bardak pilavlık bulgur
- 1 orta boy soğan
- 2 bardak sıcak su
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı salça
Bulgur öncelikler ayıklanır ve 10-15 dakika su içinde bekletilir ve suyu süzülür. Bu arada soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Orta büyüklükte bir tencereye yağ konup kızması beklenir. Yağ kızdıktan sonra soğanlar eklenir ve öldürülene kadar kavrulur. Soğanlar kıvama geldikten sonra bulgur ve salça eklenir. Bir süre kavrulduktan sonra sıcak su eklenir. Bu aşamada tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber veya pulbiber eklenir. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılır, suyunu çekene kadar veya göz göz olana kadar pişirilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tencere ve kapak arasına havlu peçete veya gazate koyarak demlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder