- 1 adet soğan
- 4-5 adet orta boy mantar
- ½ pkt krema
- ½ pkt Kelebek (Farfalle) makarna
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Makarna için bir miktar tuz ve yağ konularak su kaynatılır. Kelebek makarna az pişmiş( al dante) olarak pişirilir. Bir tarafta da mantarlar çok büyük olmayacak şekilde doğranır. Sağonlarda iri iri kesilir. Tavaya bir miktar zeytinyağı daha sonra da soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulup içine mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Yarım paket krema bu kavrulmuş malzemelere ilave edilir. Son olarak ister kuru ama taze olursa daha lezzetli olun fesleğen ilave edilir. Altı kapatılmadan diğer tarafta pişmiş ve suyu süzülmüş makarana karışma eklnip iyice karıştırılır. Süslemek için üzerine bir miktar daha fesleğen eklenerek sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder