4 Aralık 2011 Pazar

Haşhaşlı Çörek

Hamur için Malzemeler:
  • Ilık su
  • Maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 küçük paket kuru maya
Kulak memesi kıvamına gelene kadar malzemeler karıştırılırken un ilave edilir. Kıvama geldikten sonra hamur 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.

İç malzemesi:
  • Ezme haşhaş
  • Tahin
  • Çakılmış ceviz
  • Şeker
  • Maden suyu ( ve az miktar süt konulabilir)
Malzemeleri ağız tadınıza göre harmanlayınız.

Üstü için:
  • Yumurta, 
  • Maden suyu, 
  • Süt 
  • Zeytin Yağ
Malzemeleri karıştırarak sürebilirsiniz. Süslemek için susam ve çörekotu serpebilirsiniz.

Hamurları isteğinize göre açıp iç malzemesini hamur yüzeyine yayınız. Sonra hamuru silindir halıne gitiriniz. Daha sonra gül böreği şeklinde sarmal yaparak tepsiye yerleştirip üst malzemesini ve süslemesini tamamlayınız. Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz