- Ilık su
- Maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 küçük paket kuru maya
İç malzemesi:
- Ezme haşhaş
- Tahin
- Çakılmış ceviz
- Şeker
- Maden suyu ( ve az miktar süt konulabilir)
Üstü için:
- Yumurta,
- Maden suyu,
- Süt
- Zeytin Yağ
Hamurları isteğinize göre açıp iç malzemesini hamur yüzeyine yayınız. Sonra hamuru silindir halıne gitiriniz. Daha sonra gül böreği şeklinde sarmal yaparak tepsiye yerleştirip üst malzemesini ve süslemesini tamamlayınız. Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder