5 Aralık 2011 Pazartesi

Kakaolu Islak Kek

Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket kakao 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 pakt kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un  
Hazırlanışı :

Şeker ve yumurtalar beyazlaşana kadar mikser yada el çırpıcısı ile çırpılır. Sırası ile kakao, sıvıyağ, süt ve vanilya yavaş yavaş ilave edildikçe karıştırılımaya devam edilir. Hazırlanan bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Kalan karışıma un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisi yada bir borcama dökülen karışım önceden ısıtılmış (200 derece) 40 dakika sıcaklık kademeli olarak 160 derece düşürülerek pişirilir. Daha sonra fırından alınan sıcak kek dilimlenip,kekin üzerine ayrılan karışım dökülüp içine çekmesi sağlanır. Süslemek için hindistan cevizi yada normal ceviz kullanılabilir.

*Not: Brownie tadı elde etmek isterseniz kek yapılırken fırın tepsisine konmadan önce karışıma ceviz yada fındık ekleyebilrisiniz.
**Not: Karışım yerine üzeri için hazır çikolata sosu da kullanabilirler.Bu durumda malzemeleri bu oranda azaltmak gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz