18 Aralık 2011 Pazar

Kıymalı Patates Yemeği

Malzemeler:
  • 4 tane orta büyüklükte patates
  • 200 gr kıyma 
  • 1 orta boy soğan 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Su
Hazırlanışı:

Patatesler küp, soğanlar yemeklik olacak şekilde doğranır. Orta büyüklükteki tencere yağ konduktan sonra kızması beklenir. Yağ kızdıktan sonra soğanlar ilave edilerek pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Ardından kıyma eklenir. Kıymada da pembe yeri kalmayıncaya kadar kavrulur. Kıyma da hazırlandıktan sonra patatesler ve salça eklenir. Bir kaç dakika karışıtırıldıktan sonra patatesleri kaplayacak kadar su ilave edilir. Su eklendikten sonra tuz ve isteye bağlı olarak karabiber, pul biber ve sarımsak tozu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Belirli aralıklarla patatesin pişip pişmedi kontrol edilebilir.


Not: Fazla sulu olması durumunda tencerenin kapağı açılarak biraz daha pişirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz