- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 250-300 gr yağsız dana eti
- 1 orta boy soğan
- 2 sivri biber
- 2 domates
- 1 su bardağı bezelye
- 1/2 çay bardağı su
- 5-6 adet milföy hamuru
- 1 yumurta
- maydanoz, dereotu
- tuz-karabiber
Hazırlanışı:
Etleri zardan biraz büyük olacak şekilde, soğanları da yemeklik doğrayın. Tavada önce etleri kavurun,daha sonra soğanları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika hepsini beraber kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış biber ve domatesleri ekleyin. Bezelye, tuz, karabiber ve son olarak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın. 15-20 dakika ağır ateşte pişmeye bırakın. Suyun çekmesini sağlayın. Su bitmez bir süzgeç yardımı ile fazla sosu süze bilirsiniz. İnce doğranmış yeşillikleri ekleyin. Milföy hamurlarının ortasına malzemeyi koyup, uçlarını çapraz gelecek şekilde birbirine yapıştırın. Hamurları ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden 180-200 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder