- 1 kahve fincanı pirinç
- 1su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- ½ Limon suyu
- 1 litre su
Pirinçler ılık suyla nişastası gidene kadar yıkanır. Orta boy bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya pirinçler ilave edilir ve yumuşamaya bırakılır. Bir miktar tuz da kaynayan suya eklenir. Diğer tarafta da yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyu karıştırılır. Pirinçler yumuşadığında karışımın içine 1-2 kepçe kaynayan sudan eklenir. Bu işlemi terbiyenin kesilmemesi içn yapılır. Karışım azar azar kaynayan suya eklenir. Çorba bir süre daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır. İsteğe göre nane - karabiber çiğ olarak ya da bir miktar yağda kızdırılarak çorbaya eklenir. Sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder