12 Ocak 2016 Salı

ÇİKOLATA KAPLAMALI SÜPRİZ TOPLAR

ÇİKOLATALI SÜPRİZ TOPLAR

Malzemeler:

  • 9 Yemek Kaşığı Un
  • 100 gram Tereyeğ
  • 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1/2 Paket Krema
  • 80 gram Bitter Çikolata
  • (İsteğe göre süslemek için ceviz kırığı, hindistancevizi) 


Yapılışı:
       Süt ve şeker bir kase içinde şeker eriyene kadar karıştırılır ve bir kenara alınır. Teflon bir tencereye önce tereyağ konulur. Tereyağ tam erimeden sıvı yağ da eklenerek, yağın ısınması beklenir. Yağ ısınınca elenmiş un eklenir ve çok hızlı olmayan ısıda un kavrulmaya başlanır. Un beyaz renkten kahverengiye dönene kadar devam edilir.  istenilen renk edildikten sonra şekerli süt karışımı tencere eklenir. Ve hızlıca karıştırılmaya devam edilir. Dikkat burada hızlı olmak zorundayız yoksa helvamız topaklaşır. Kıvam sağlandıktan sonra ocaktan alınıp, soğuması için porselen bir kaba alınır.



       Helvamız soğurken, krema ve çikolatamız ocakta ben mali usulü eritilir. (Bu karışıma  ganaj denmektedir) . Eriyen çikolata ve krema prüzsüz bir hale gelince odaktan alınır ılınması beklenir fakat soğutulmaz. Kenarda beklemekte olan helvamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak toplar yapılır. Daha sonra helva toplarımızı çikolata içinde her tarafı çikolataya bulanır.



      Yağlı kağıt kaplanmış bir tepsi üzerine dizilir. Hepsi bittikten sonra bir süre soğutulur. Süre bittikten sonra ikinci kez çikolata kaplaması yapılır, isteğe göre de ceviz yada hindistan cevizi ile kaplanır. Bir kez daha soğutulur.


       Sunum yada ikram yapmadan önce şekerleme kağıtlarına sarılır.





       







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz