2 Ocak 2016 Cumartesi

VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTA

VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTA

Malzemeler:
  • 1 Paket Kedidili Bisküvisi
  • 1 Su bardağı Dondurulmuş Vişne
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta(Ayrıca 1 Kaşık Vişne Sos için Kullanılacak)
  • 3-4 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • Süslemek için Bitter Çikolata



Yapılışı:

     Öncelikli olarak kremamızı yapmakla başlayalım. Tereyağ hariç tüm malzemeler bir tencereye alınarak çırpıcı ile güzelce karıştırılır. Daha sonra tencere ateşe alınarak, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Göbeklenme başladıktan sonra, altı tutmadan ateşten alınır. Krema ocaktan alındıktan sonra tereyağ kremaya eklenir. Aralıklı olarak karıştırılarak kaymak tutması engellenir ve soğutulur.


Diğer yandan dondurulmuş vişneler bir süzgeç üzerinde çözdürülür. Vişnelerden çıkan su ile kedidili bisküvilerimizi ıslatacağız. Eğer vişne suyu az gelirse paket vişne sularından ekleyebilirsiniz, daha doğal bir şekilde devam etmek isterseniz sadece bir miktar su ve şeker ilave edip kedidillerini bu su ile ıslatabilirsiniz.
  


Vişne Sosu için, çözünmüş haldeki vişneleri blendırda parçalıyoruz. Daha sonra vişneleri bir küçük sos tenceresine alıp kaynatmaya başlıyoruz. Diğer yandan nişasta az miktar suda eritilerek vişnelere eklenir. Çok yoğun bir kıvam olmamasına dikkat edin.

Not: Eğer vişne sos ilk seferinde kıvam almadıysa, bir miktar daha nişasta eklenebilir.

Sosun bir miktar soğuması beklenir. Islattığımız kedidillerinin üzerine önce krema güzelce yayılır. bir süre bekledikten sonra sıra vişne sosunda. Vişne sosunun tüm yüzeyi kaplaması sağlanır. Soğuması için tatlımız buzdolabına kaldırılır.




      Servis yapmadan önce rendelenmiş yada bıçakla kıydığımız bitter çikolata ile süslüyoruz. Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz