YOĞUN ÇİKOLATA VE YULAFLI BİSKÜVİ
Malzemeler:
- 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağ yada Margarin
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 2 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Bal
- 6 Yemek Kaşığı Tam Buğday Unu
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 80 gr Erimiş Çikolata
- 1 Paket Kabartma tozu
- 1/2 Küçük Şişe Vanilya Aroması
- 4 Yemek Kaşığı Yulaf Ezmesi
- 1 Küçük Kase Doğranmış Ceviz
- 1/2 Su Bardağı Damla Çikolata
Yapılışı:
Çikolatamızı Ben Mali usulu eritip bir miktar soğumaya bırakıyoruz. Damla çikolataları dolapta soğutuyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvıyağı karıştırıp şeker ve balı ekleyerek köpük haline getiriyoruz. Bu karışıma vanilya aromasını da ekliyoruz. Diğer yandan kuru malzemeleri bir kase içinde karıştırıyoruz. Un, kakao ve kabartma tozunu. Bu kuru malzemeleri elekten geçiriyoruz. Beklemekte olan şekerli karışıma, soğumakta olan erimiş çikolatayı ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz. Yaptığımız karışımı bir miktar buzdolabında dinlendirdikten sonra kullanmalıyız. Böylece yağı biraz daha katı hale getirebiliriz.
Dinlenmiş olan yağlı karışım, kuru malzemeler, yulaf ezmesi ve cevizi bir araya getirerek karıştırıyoruz. Kesinlikle yumuşak bir hamur elde etmeyeceğiz. Diğer yandan 180 dereceye fırınımızı alt-üst olarak ayarlıyoruz, ısıtıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine, 2 kaşık ile alarak şekilsiz olarak hamurdan parçalar alarak porsiyonlar yapıyoruz.
Tüm hamur bittikten sonra fırında 10-15 dak arası pişiriyoruz. Pişme süresi sonunda bisküvilerimiz kesinlikle dinlendirilmelidir. İsteğe göre pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder