KAVALA KURABİYESİ
Malzemeler:
- 120 Gram Tereyağ
- 2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Adet Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
- 3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 1/2 şişe Vanilya Aroması
- 1 Su Bardağına Yakın Kabuklu Tuzsuz Badem
- Aldığı kadar Un
Yapılışı:
Önce yapılacak iş kuru malzemeleri bir yerde karıştırmak. Un, nişasta, pudra şekeri karıştırılır.
Diğer yandan kabuklu bademler küçük bir el tavasında yüksek ısıda olmadan kavrulur. Bir miktar soğumalarını bekledikten sonra, havanda dövülür ama un haline getirilmez.
Tereyağ bir süre dışarıda bekletildikten sonra kullanılmasını tavsiye ediyorum. Tereyağ, sıvıyağ ve yumurta öncelikle karıştırılır, yavaş yavaş un eklenir ve kıvamı alması sağlanır. Kıvam almaya başlarken vanilya aroması ve soğumuş bademler eklenir. hamur istenen kıvama geldikten sonra, 10-15 dak kadar buzdolabında dinlendirilir.
Dinlendirilen hamur, un serpilmiş mermer ve yağlı kağıt ile çok inceltilmeden açılır. Çay bardağı yada biraz daha geniş ağızlı bir bardak ile hamurdan parçalar alınarak, yağlı kağıt üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kızarmalarına izin vermeden fırından alınır. Çok soğumasına izin vermeden, elenmiş pudra şekeri ile her yerinin kaplanması sağlanır ve bir tepsiye alınır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder