TON BALIKLI TONTON KÖFTE
Malzemeler
- 2 Kutu Ton Balığı
- 1 Adet Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Köfte Harcı
- 1 Orta Boy Soğan
- 2 Küçük Diş Sarımsak
- 2 Yemek Kaşığı Yulaf Ezmesi
- 2 Yemek Kaşığı Kuru Ekmek
- 1 Yemek Kaşığı Galeta Unu
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- Birkaç Dal Dereotu
- Un
- Kızartma için Sıvı Yağ
Yapılışı
2 kutu ton balığının yağı ve suyu iyice süzülerek bir derin kaba alınır. İçine sırası ile yumurta, rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsak(yada rendelenmiş), köfte harcı, yulaf ezmesi, kuru ekmek, galeta unu( galeta unu bulamayınca tam buğday unu kullandım), bir miktar acılık katmak için pul biber ve toz biber ekledim... Son olarakta maydanoz yada dereotunu ufak ufak keserek hepsini güzelce karıştıralım..
Harcın bir miktar sulu olmakta biraz buz dolabında beklettikten sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar alarak yoğuralım ve etrafını un ile bulayıp, önceden kızdırılmış yağda kızartılır..
Kesinlikle ton balığı tadı fazlasıyla alamıyorsunuz.. yoğunluğu ve tadı mükemmel...
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder