BAL KABAĞI ÇORBASI
Malzemeler:
- Küçük boy yarım yeşil kabuklu bal kabağı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- Zeytin yağ
- Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Öncelikle sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım. Soğanı küp küp doğrayalım ve zeytinyağda kavurmaya başlayalım. Soğanların rengi fazla değişmeden sarımsakları da ekleyelim. Daha sonra geriye kalan sebzelerimizi de ekleyip bir miktar kavurmaya devam edelim. Önce su, ardından da sütü ekleyelim. Kaynama sırasında tuz, karabiber ve bir tutam kimyon eklenir. (Süt- su dengesi damak tadına göre değiştirilebilir.) Tüm sebze yumuşadıktan sonra blendırdan geçirelim.. daha sonra biraz daha kaynamasını sağlayalım.. İstenilen yoğunluğa göre su veya süt eklemesi yapılabilir.
Not: Çorbanın sahip olacağı tadı arttırmak isterseniz un kavurup kaynamasını beraber yapabilirsiniz. yine yoğunluğu su veya süt ile dengeleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder