ÇALKAMA: OTLU KEK
Meşhur ege otlarından içinizi ısıtacak bir tarife ne dersiniz? Egenin lezzetlerinden bir tat. Alaçattı ot festivalinden öğrendiğimiz bir tarif..
Malzemeler:
- 500 gr kadar karışık ot *
- 2 yumurta
- 2 bardak süt
- 1 su bardağı zeytin yağ
- 1,5 su bardağı peynir **
- 5 gr kadar yaş maya
- 2 su bardağı un
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Bir tutam şeker
* Ot olarak damak tadınıza uygun ıspanak, pazı, ısırgan, taze soğan, ebegümeci, roka, arapsaçı, nane, dereotu kullanabilirsiniz.
**Peynir olarakta lor, kaşar peyniri yada az tuzlu köy peyniri kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Öncelikle otlarımızı güzelce yıkayıp, ince olacak şekilde doğrayalım. Oda sıcaklığında olan sütün bir kısmının içinde yaş mayayı eritelim. Maya ile bir tutam şeker kullanırsanız, mayanız daha iyi bir şekilde harekete geçecektir. Daha sonra içine 2 yumurtayı, sütü, zeytin yağı ve peyniri ekleyin. bir miktar karıştırdıktan sonra unu ve diğer baharatları karışıma ekleyin. Her şeyi iyice karıştırdıktan sonra az miktar yağlanmış bir tepsiye çok ince olmayacak şekilde dökünüz.
İsteğe göre üzerine bir miktar daha peynir serpilerek fırına atılabilir. Önceden ısıtılmış 200 C derecede 30 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder