6 Aralık 2016 Salı

ELMALI KEK

ELMALI KEK
(Italya'dan Bir Tarif)

Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 200 gr Seker
  • 120 gr Un
  • 1 Bardak sivi yag
  • 500 gr elma kucuk kucuk dogranmis
  • 1 pkt Vanilya
  • 1 cay kasigi Kabartma Tozu


Yapilisi:

         Kekimizi yapmaya her zaman ki gibi yumurta ve sekeri cirpmakla basliyoruz. Bu ikili kopuk/krema kivamina gelene kadar cirpmaya devam ediyoruz. Daha sonra karisimimiza unu, kabartma tozunu ve vanilyayi ekliyoruz.

        Kucuk kucuk dogranmis 500 gr elma ve ayni anda yagi karisima ekliyoruz. Hazirladigimiz bu karisimi yagli kagit serilmis firin tepsisine yayip onceden isitilmis firinda kizarana kadar ve pistigine emin olana kadar kalmasini sagliyoruz.


Afiyet Olsun...

NOT: Biz bu tarifi odunla isinan kuzine sobasinda pisirdik. Uzerindeki  derece 150-200 derece arasinda iken firin tepsiyi koyduk. Kuzine firinlari gazli yada elektikli fiirnlardan biraz farkli calisiyor. Uzeri kizarirken altinin kizarmamis olmasi sizi korkutabilir ama kekin ici iyi derece pismisti. o kadar yumusak bir kivami var ki anlatamam.  Aaabu rada bir tarafina tarcin ekledim esim tarcin sevmedigi icin hamura eklemedim. Ama siz de benim gibi elma-tarcin ikilisini birbirine yakistiriyorsaniz hamura ekleyebilirsniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz