5 Haziran 2016 Pazar

BASİT PANKEK

PANKEK

Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 8-9 Yemek Kaşığı Un
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın


Yapılışı:
      İlk iş sütün içine sirkeyi eklemek olacak. Böylece sütü bir miktar kestirmiş olacağız. Yumurta ve şekerleri bir kapta iyice, rengi beyaza dönene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra sütü, yağı, unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Kıvamı krep kadar sıvı olmamasına dikkat edin. Eğer sıvı olursa un ilave edebilirsiniz.
       Karışımımıza son olarak k.tozu vanilya ve tarçın ekliyoruz. Tarçın eklememin sebebi kokusunu sevmem oluyor en başta. Bir de yumurta kokusu sevmeyenler için tarçın ile engelleye bilirler.

       Daha sonra küçük bir kaseye az miktar sıvı yağ ekliyoruz. Küçük bir tavada yada varsa krep tavası kullanabilirsiniz. Fırça yardımı ile az miktar yağı tavaya sürüyoruz.. Çok az miktar. Daha sonra kepçe ile 1 kepçe dolu dolu olmadan alıp tavamıza  döküyoruz. Bir yüzü göz göz olmaya başladıktan sonra çeviriyoruz. Ama yağ kullanmıyoruz. Diğer yüzü de kızardıktan sonra tavadan alıyoruz. Çok kızarmamasına dikkat ediniz.

       Servis ederken çikolata kreması, reçel veya bal ile servis ediniz... Afiyet Olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BİZ

Sizin İçin Seçtiklerimiz